top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Doen in Siem Reap, Cambodja: Angkor Wat bezoeken (en meer!)

Als je naar Siem Reap gaat, bezoek je natuurlijk de bijzondere Angkor tempels. Angkor Wat is de bekendste, maar ook andere tempels zijn zeker de moeite waard. In dit artikel lees je over de tempels en over andere aanraders in Siem Reap in Cambodja.


Het eerste wat mij opviel bij aankomst in Siem Reap was hoe vriendelijk iedereen in Cambodja was! Niemand was opdringerig en iedereen wilde graag helpen, zichzelf voorstellen en een praatje maken. De hele sfeer in Siem Reap is gemoedelijk en relaxed. Iets anders wat me gelijk opviel was het moderne en prachtige vliegveld in Siem Reap. Dit vliegveld is open sinds 2006, het is dus nog een vrij nieuwe luchthaven.1. Angkor Wat en andere tempels bezoeken

Als je naar Siem Reap gaat, ga je natuurlijk naar de Angkor Tempels. Angkor Wat is de bekendste en meest gefotografeerde tempel. Het woord Wat betekent tempel. Ik boekte een tour naar de tempels bij mijn hostel, Onederz Siem Reap. Je kunt kiezen voor een ochtendtour of een avondtour en of je de zonsopgang bij Angkor Wat wil zien. Ik ging voor de ochtendtour met zonsopgang.


Lekker massaal de zonsopgang bekijken.
Maar het was het waard!

Tijdens deze tour bezoek je Angkor Wat, Bayon (tempel met gezichten) en Ta Prohm (uit de film Tomb Raider). Onderweg kom je natuurlijk ook allerlei moois tegen zoals een oude stad. Deze tour geeft een mooie indruk van het grote tempelcomplex en er gingen gezellige mensen mee, waardoor het een erg geslaagde dag werd!


Bayon.

Kosten

Tijdens deze tour werden we ’s ochtend om 4.30 uur (!) opgehaald bij het hostel door onze tuktuk-chauffeur. We gingen eerst langs een gebouw waar we een kaartje kochten om de tempels te kunnen bezoeken, dit kost 37 dollar per persoon voor een dag. De tour vanuit het hostel kostte 6 dollar. Voor dat bedrag haalt een tuktuk-chauffeur je ’s ochtends vroeg op, rijdt hij je van en naar alle tempels toe en brengt hij je ’s middags weer terug. Ideaal!2. De Night Market bezoeken

Als je in Siem Reap bent, mag je deze avondmarkt zeker niet overslaan! Je kunt er goedkoop en lekker eten. Een kraampje dat je op elke straathoek ziet, is een kraampje met ‘fried ice cream rolls’. Je kunt uit heel veel soorten ijs kiezen en het resultaat is een bakje vol met versierde rolletjes ijs. Het is vooral leuk om te zien hoe kunstig ze gemaakt worden.


Fried ice cream rolls.

Kroketje erbij?

Een ander grappig kraampje is The Dutch Snack. Hier vind je friet, kroketten en frikadellen! Als je dit dus heel erg mist, kun je hier even losgaan. Grappig is dat hier ook steeds veel niet-Nederlanders staan die het Nederlandse eten een keer willen uitproberen.


3. Stappen bij Pub Street

In heel Siem Reap hangt een gemoedelijk sfeertje, zo ook ’s avonds en ’s nachts in Pub Street. Het is er druk, maar gezellig. Houd je wel van een drankje, dan zit je goed bij Pub Street, want hier is enorm veel aanbod van kroegjes.


Tip: boek een hostel met zwembad

Bijvoorbeeld Onederz Siem Reap. Dit hostel ligt naast de avondmarkt en het biedt fijne tours aan naar de tempels. Ook ontmoet je hier makkelijk mensen en last but not least: het heeft twee zwembaden waarvan eentje bovenop het dak! Een hostel met zwembad is wel fijn, omdat het vaak erg warm is in Siem Reap (toen ik er was, was het 36 graden) en omdat je erg stoffig wordt van tuktuks over zandweggetjes.


Comments


bottom of page