top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

5x wat je vooral niet moet doen in New York

New York is fantastisch. Een stad die op elke bucketlist staat. En daar 100% thuis hoort. Toch zijn er ook in deze stad dingen die je (wat mij betreft) beter niet kunt doen.


Chillen in Central Park, vooral doen!

# Een gele taxi nemen

Ze zien er leuk uit, maar als je erin zit merk je daar toch niks meer van. Wat je wel merkt, is dat je geld sneller verdwijnt dan de tijd die je in New York door gaat brengen.


# Een duur ticket kopen voor het uitzicht vanaf een van de beroemde hoge gebouwen

Je kunt natuurlijk een duur ticket kopen om bij bekende gebouwen als het Empire State Building of Top of the Rock naar boven te mogen. Maar er is vaak een mega-lange wachtrij en als je eenmaal boven bent, ben je natuurlijk niet de enige. Ga in plaats daarvan naar een chique rooftop-bar en besteed het geld aan een cocktail. Uitzicht erbij een klaar!


Cocktails en uitzicht bij The Standard Hotel.

# Geen fooi geven

In Amerika leeft de bediening (anders dan in Nederland) van de fooien. Je kunt het dus niet maken om geen fooi te geven. Ga uit van 15%. Was je heel tevreden? Dan is 20% normaal. Werd je niet goed geholpen? Dan voldoet 10%.


# Een dure tour naar het vrijheidsbeeld boeken

Je kunt voor veel geld een tour naar het vrijheidsbeeld boeken, maar het is perfect (en gratis!) te zien vanaf de ferry naar Staten Island.# Alleen in Manhattan blijven

Veel toeristische attracties zijn te vinden in Manhattan, maar het is (vooral als je wat langer de tijd hebt) zonde om alleen hier te blijven. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar het rauwe Brooklyn of bezoek Coney Island in de zomer.Benieuwd naar wat je vooral wel moet doen in deze fantastische stad? Check hier: De ultieme bucketlist voor New York

Commentaires


bottom of page