top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

5x aanraders voor het leuke Boekarest

Opzoek naar een niet al te voor de hand liggende stedentrip? Laat je verrassen door Boekarest! Mijn goede vriendin Leonie en ik gingen je voor. Voordelen van Boekarest zijn natuurlijk de lage prijzen. Daarnaast hangt er een fijne sfeer en is er meer dan genoeg te doen en zien!


1. Parlementspaleis

Het meest trotse gebouw van Boekarest is natuurlijk het parlementspaleis. Dit is het grootste gebouw van Europa, het is 300.000 vierkante kilometer groot! Het heeft maar liefst 12 verdiepingen en 2000 zalen en kamers.


Wij hadden er een rondleiding geboekt. Tijdens een tour van ongeveer anderhalf uur zagen we ongeveer 2% van het hele gebouw. Pas dan realiseer je je hoe extreem groot het is.


Het parlementspaleis en goede ontbijtjes!

2. Cismigiupark

Het mooiste park van Boekarest. Je kunt hier heerlijk picknicken en ’s avonds is het park sfeervol verlicht. Er staan op heel veel plekken bankjes, dus er is altijd wel eentje vrij.



3. Paraplu-straat

Erg populair op social media en minstens zo leuk in het echt. Bij Pasajul Victoria vind je een steegje vol vrolijk gekleurde paraplu’s. Ook in veel restaurantjes en cafés kom je de gekleurde paraplu’s tegen.



4. Lipscani

Eten, drinken en stappen doe je in Lipscani, de restaurantjeswijk. Er is hier enorm veel concurrentie onder elkaar en alle horecagelegenheden proberen elkaar te overtreffen. Dit resulteert in prachtige interieurs met bijvoorbeeld bankjes gemaakt van oude auto’s en kleurrijke muurschilderingen.



5. Roof top bar

Boekarest heeft een heel ruime keuze uit leuke roof top bars. Wij zaten elke avond in een andere. Leuk aan deze barretjes is dat ze niet extreem exclusief zijn zoals de roof tops in New York, maar dat je bij de meeste gewoon betaalbaar kunt eten. Natuurlijk onder het genot van een prachtig uitzicht.



bottom of page