top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

24 uur in Wenen, zo breng je die door

Tijdens een drieweekse road trip kwamen we (mijn vriend Joris en ik) ongeveer langs Wenen. Ik was er nog nooit geweest, dus dat werd wel tijd. Helaas wel een dure stad, daarom besloten we ons verblijf maximaal 24 uur te laten duren. Gelukkig kun je in een dag aardig wat zien en doen!



De klassiekers

Als je aankomt, wil je natuurlijk het klassieke Wenen zien. Hoewel het een vrij grote stad is, kom je het centrum prima lopend door. Doe een rondje langs de Hofburg, Spaanse rijschool, Staatsopera en de Stephandsdom. Onderweg zie je nog tientallen gebouwen die ongeveer net zo mooi zijn, want alles in Wenen is mooi.



Wienerschnitzel

Uitgewandeld? In Wenen eet je natuurlijk (een hele grote) wienerschnitzel. Dat kan heel goed bij Figlmuller, ‘Die Heimat des Schnitzels/The home of the schnitzel’. Je krijgt er een schnitzel die groter is dan je bord. Tips: vooraf even reserveren, want dit restaurant is bepaald geen geheim. En bestel vooral geen bijgerecht als je de schnitzel helemaal op wil eten. Ja, ook als je best een grote eter bent.



Drankjes aan de Donau

Spoel die schnitzel weg met wat drankjes. En die drink je (’s avonds) ’t beste aan het Donaukanaal. Dit is mijn favoriete plek van Wenen. Je vindt hier heel veel street art, leuke types en barretjes.



Hundertwasser

Lekker geslapen? Tijd voor wat mooie architectuur. En dat kun je wel overlaten aan Hundertwasser. Hij ontwierp meerdere gebouwen in Wenen (en daarbuiten). Twee interessante op loopafstand van het centrum zijn het Hundertwasserhaus en het KunstHausWien.



Eten

Ga daarna zeker nog even langs de Naschmarkt voor een goede lunch. Je vindt hier lekkere, wereldse gerechten en je hebt hele ruime keuze. Loop voor het toetje zeker nog even langs Cafe Central waar ze de allerlekkerste gebakjes hebben om je verblijf in Wenen goed af te sluiten.


Hotel-tip

Wij sliepen bij Hotel am Konzerthaus Vienna, een fijn (en betaalbaar, voor Weense begrippen dan) viersterrenhotel in het centrum met mooie kamers en aardig personeel.



Lees meer:

bottom of page