top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

10 jaar geleden: Road trip door Amerika

Deze zomer is het precies tien jaar geleden dat ik met mijn ouders en zusjes op road trip ging langs de westkust van Amerika. Ik was toen 15 en het was de allereerste keer dat ik vloog. Ook was ik nog niet eerder buiten Europa geweest. Een memorabele reis dus.


We hadden niks gepland (zelfs de eerste overnachting niet, dat moest nog last minute op het vliegveld omdat we anders het vliegtuig niet in kwamen). Maar bekeken uiteindelijk San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, heel veel nationale parken en prachtige stranden. Vandaag bekeek ik de foto’s weer even en dacht ik terug aan alle hoogtepunten. Dit zijn ze!



Over de iconische Route 66 rijden

Als je aan een road trip denkt, denk je aan Route 66. Zo ongeveer de bekendste autoroute van de Verenigde Staten. Deze weg begint in Chicago en eindigt 4000 kilometer verder in Los Angeles. Onderweg kom je door acht verschillende staten. Wij hebben hem natuurlijk niet helemaal gereden, maar het gedeelte dat ik zag was prachtig!



De Hollywood Walk of Fame bewandelen

Super toeristisch natuurlijk, maar ook superleuk om alle sterren met bekende namen te zien. Toen wij er waren, was Michael Jackson net overleden en kwamen veel fans naar zijn ster op de Walk of Fame om er bloemen neer te leggen.



Hollywood Sign spotten (van heel ver)

In de periode dat we deze reis maakten, keek ik veel reality shows op MTV. In die shows kwamen de witte letters regelmatig voorbij. Extra leuk om ze in het echt te zien dus. De letters zijn 15 meter hoog, maar lijken van een afstandje natuurlijk wat kleiner.


Genieten van de uitzichten onderweg

Een van de leukste dingen was toch wel gewoon het onderweg zijn. Omdat het landschap zo afwisselend was, was een autorit nooit saai. De ene keer zag je de zee en dan weer een verlaten woestijnlandschap zoals Death Valley.



Zwemmen in Yosemite National Park

Yosemite is een bijzonder mooi park. Het is een van de eerste nationale parken van de Verenigde Staten en zelfs van de wereld. Je ziet er mooie watervallen, uitzichten en meren. In een bepaald gedeelte kon je ook zwemmen!


Relaxen op de mooiste stranden

Californië barst van de mooie stranden. Op sommige stranden is zelfs een half pretpark aangelegd. We bezochten natuurlijk klassiekers als Venice Beach en Santa Monica Beach. Leuk: Langs de kust kun je op veel plekken opeens zeehonden zien zwemmen of zonnen.



Terecht komen in een dorpje vol loslopende ezels

Het dorpje Oatman langs Route 66 was ooit een bruisende woonplaats, maar wordt inmiddels alleen bewoond door een grote groep ezels. Je kunt de ezels voeren en aaien, ze zijn (inmiddels) vrij tam.



Paardrijden in de Grand Canyon

De Grand Canyon is zo’n prachtige plek die in het echt nog veel mooier is dan op de foto’s. Natuurlijk gingen we naar een uitzichtpunt toe, maar daarna stapten we op een paard en reden we de Grand Canyon in. Af en toe doodeng, want het waren best steile paden met veel losse steentjes. Een van de paarden durfde op een gegeven moment ook ergens niet overheen. Om het helemaal af te maken, worden stoere western-zadels gebruikt. Bijzondere ervaring!



Een kijkje achter de schermen bij Universal Studios

Bij de Universal Studios in Los Angeles stapten we in een treintje en kregen we te zien hoe films worden gemaakt. Je ziet bijvoorbeeld hoe een aanval met een haai nagemaakt wordt en hoe een vliegtuigramp wordt nagebootst. We reden over verschillende bekende sets zoals bijvoorbeeld die van Desperate Housewives. Heel leuk om een keer te zien!


Hearst Castle bekijken

Dit is echt een prachtig kasteel. Het ligt op een heuvel en werd gebouwd voor krantenmagnaat William Randolph Hearst. Het (buiten)zwembad en de omgeving zijn werkelijk een plaatje!



Bryce Canyon bewonderen

Eerlijk gezegd vond ik Bryce Canyon nog mooier dan de Grand Canyon, terwijl die laatste bekender is. De kleuren en vormen van Bryce Canyon vond ik erg mooi.



Het interessante San Francisco verkennen

De interessantste (grote) stad tijdens onze trip was wat mij betreft San Francisco. De vele cable cars, Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fisherman’s Wharf, Pier 39, Union Square en Chinatown zorgen ervoor dat je hier zo veel verschillende dingen kunt zien en doen. Ook de sfeer in de stad was erg fijn.



Wilde ezels spotten

Tijdens onze road trip kwamen we op een gegeven moment bordjes tegen waarop stond dat je wilde ezels tegen kon komen. En inderdaad, een paar minuten later stond een groepje ezels vanaf een berg naar ons te kijken.



Verrast worden door bizar Las Vegas

Las Vegas, wat een bizarre stad was dat. Wanneer je de omringende woestijn door bent voelt het alsof je in een pretpark bent beland! Regelmatig zie je nagebouwde plekken zoals Venetië, Parijs of New York en overal kun je natuurlijk gokken. Ook de mensen zijn een bezienswaardigheid op zich. Denk aan opgedofte vrouwen in glitterjurkjes met opgespoten lippen.


Wij verbleven in het Circus Circus Hotel & Casino, een hotel met een ingebouwd overdekt pretpark. In het bizarre Las Vegas kan echt alles!



bottom of page