top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Zelfvoorzienend Dobberhuisje met prachtig uitzicht

Samen met mijn moeder ging ik een weekendje dobberen aan de rand van de Nieuwkoopse Plassen. Hier bevindt zich namelijk het Dobberhuisje, een unieke tiny house waarin je kunt overnachten op het water!
Panoramisch uitzicht

Het Dobberhuisje ligt aan de steiger bij een jachthaven. Wanneer je aankomt, kun je gebruikmaken van de ‘Dobberhuis-verhuiswagen’, een kruiwagen waarin je je spullen naar het huisje brengt. Je komt binnen in een ronde tiny house waar de kachel al aanstaat. Het eerste wat je opvalt, is waarschijnlijk het uitzicht vanuit het huisje. Het heeft namelijk veel glas helemaal rondom waardoor je vanuit elke ruimte over de Nieuwkoopse Plassen uitkijkt.Dobberhuisje

Het huisje van slechts 35m2 is verrassend ruim van binnen. Zo is er een woonkamer met keukenblokje, eettafel en zithoek, een badkamer (met douche en toilet) en maar liefst twee slaapkamers (eentje met een tweepersoonsbed en eentje met een stapelbed en een eenpersoonsbed). Je kunt er prima met z’n vijven vertoeven, zeker in de zomer wanneer je veel buiten bent. De locatie is perfect voor een fluisterbootje, kano of supboard (allemaal te huur in de jachthaven). Ook is het een prachtig wandelgebied. In de omgeving vind je genoeg horeca, en ook Thuisbezorgd weet het Dobberhuisje prima te vinden. Wij aten na een stevige wandeling heerlijk Indisch.
Zelfvoorzienend

Ook duurzame reizigers kunnen hier met een gerust hart naartoe. Het Dobberhuisje is zelfvoorzienend. De stroom wordt opgewekt met zonnepanelen en warm water en CV gaan via een zonneboiler.


Ook een weekendje dobberen? Hier boek je het Dobberhuisje.

Comments


bottom of page