top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Weekendje Dublin: Temple Bars en een prachtige road trip

Met mijn goede vriendin Wietske ging ik een weekend naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Een weekendje was precies genoeg, want Dublin is niet supergroot en prima lopend te verkennen. Dublin is zeker een stad waar je een keer geweest moet zijn. Het heeft een uniek sfeertje dankzij alle Ierse pubs en de live muziek.


Wij waren eind november in Dublin en overal hing al kerstversiering, wat dit bezoek extra gezellig maakte. Het weer zat niet echt mee, maar toch was dit een heerlijk weekendje weg. Hier lees je wat wij gedaan hebben tijdens ons (eerste) bezoek aan Ierland!



Temple Bar District

Wij waren veel te vinden in dit uitgaansgebied in het oude middeleeuwse centrum. Je vindt hier ongeveer 150 pubs en restaurants (die bijna allemaal Temple Bar heten). Dit is een historische buurt met veel mooie gebouwen en een leuke sfeer. Overdag is het hier vrij rustig, ’s avonds is het er gezellig druk.


Hier drink je natuurlijk Guinness bier en Ierse whiskey onder het genot van gezellige Ierse live muziek. Vooraf aten we een daghap in een Ierse pub.



Road trip door Ierland

Wij wilden wel wat meer van Ierland zien en maakten dus een road trip! In een dag reden we van Dublin (oostkust Ierland) naar Galway (westkust Ierland). Ook zagen we de Kliffen van Moher en het karstlandschap Burren.


Galway

Wij vonden Galway een heel leuk stadje, vooral ook dankzij alle kerstversiering die er al hing. Hier zie je overal op straat artiesten optreden en er zijn veel gezellige Ierse pubs.



Kliffen van Moher

Deze kliffen behoren tot de hoogste in Europa, ze rijzen 120 meter op uit de Atlantische oceaan. Ze bestaan uit kalksteen en lopen door over een lengte van acht kilometer langs de westkust van Ierland. De kliffen van Moher zijn een natuurlijk monument van Ierland en zeker een bezoekje waard. Lekker om uit te waaien na een avondje Temple barren.



Burren

Dit is een uniek karstlandschap van ongeveer 300 vierkante kilometer. Een deel hiervan wordt beschermd door Nationaal Park The Burren. Zeker een (kort) bezoekje waard.



bottom of page