top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Aanrader: Logeren bij 't Geheim van de Molenaer in Kampen

Om het reisvirus tijdens de coronaperiode niet helemaal te verliezen, ga ik nog regelmatig een weekendje weg in eigen land. Afgelopen weekend met vriendlief naar bed & breakfast 't Geheim van de Molenaer in Kampen, waar ik nog nooit geweest was. En wat bleek? De B&B is een mega-aanrader, net als Kampen!


De B&B bevindt zich (zoals de naam al doet vermoeden) vlak naast een molen.
Een fijne badkamer met bubbelbad en uitzicht op molen 'D'Olde Zwarver'. Wat wil een mens nog meer?

't Geheim van de Molenaer

Misschien komt 't Geheim van de Molenaer je bekend voor. De eigenaren deden een aantal jaar geleden mee aan televisieprogramma Bed & Breakfast van Omroep MAX. Ze wonnen (samen met een andere B&B) en er werd maar liefst 106% van de kamerprijs betaald. Geheel terecht als je 't mij vraagt, want eigenaren Janneke en Ernst zijn bijzonder hartelijk, de kamers zijn prachtig (badkamer ook!) en het ontbijt is fantastisch. Hoe fantastisch? Wij ontbeten rond half tien 's ochtends en ik hoefde pas 's avonds weer te eten. Zo uitgebreid was het.Kampen

Daarnaast is de ligging van 't Geheim van de Molenaer erg leuk. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de B&B vlak naast een molen (D'Olde Zwarver). Vanuit onze kamer (Molenzicht) konden we 'm goed bewonderen. De omgeving is lekker rustig en je kijkt uit over het water, maar binnen een kwartiertje wandelen ben je in het centrum van Kampen.


En wat een leuke stad is dat! Ik hoor er bijna nooit iemand over, dus had vooral niet te veel verwacht. Maar Kampen is prachtig en bestaat uit pittoreske straatjes, het heeft een eigen haven, mooie ligging aan het water en een rijke historie. Een paar eeuwen geleden was de stad zelfs kandidaat voor de titel 'Hoofdstad van Nederland'. Zeker eens een kijkje nemen dus!


Prachtige straatjes en gebouwen toch?
Bijzonder aan Kampen: de goed bewaarde stadspoorten en (rechts) het kleinste huisje.
De mooie haven, waar je veel horeca vindt. Je kunt ook meevaren op een van de boten!

Ook naar 't Geheim van de Molenaer? Hier boek je.


Comments


bottom of page