top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

8x zien en doen in bijzonder Singapore

Toen ik voor het eerst naar Azië ging, begon ik mijn reis in Singapore. Singapore is vrij westers en de cultuurshock was dan ook niet heel groot, de (nogal strenge) regelgeving van het kleine landje uitgezonderd. Het voeren van duiven kan je bijvoorbeeld 500 dollar kosten, zing je in het openbaar dan maak je kans op een gevangenisstraf en verkoop je kauwgom dan betaal je een fiks bedrag of ga je de bak in voor maximaal drie jaar.


Gelukkig wist ik me aan alle regels te houden en had ik ook nog een hele leuke tijd in Singapore. De stad is opgedeeld in verschillende wijken met allemaal een eigen sfeertje. Helaas is Singapore niet goedkoop. Ik besloot na drie dagen snel door te reizen naar Maleisië. Hier lees je wat je er kunt zien en doen!1. Marina Bay

Als je in Singapore bent, ga je natuurlijk even naar Marina Bay. Het bekendste gebouw hier is zonder twijfel Marina Bay Sands, het hotel met een boot erop en de bekende infinity pool. Het is het hoogste zwembad op een gebouw met een hoogte van maar liefst 340 meter. Je hebt vanaf hier dan ook een perfect uitzicht over de stad. (Dat schijnt zo te zijn, ik was helaas te arm om minimaal 250 euro voor een kamer neer te leggen, ooit kom ik terug!)


2. Sentosa Island

Sentosa is een eiland vol pretparken. Je vindt er onder andere Universal Studios en een groot aquarium met meer dan 1000 verschillende soorten vissen. Daarnaast kun je fijn relaxen op de strandjes bij Sentosa Island. De leukste manier om er naartoe te gaan is per kabelbaan.


Sentosa Island: fijn om even te relaxen in zo'n drukke stad.

3. Chinatown

Ook de wijk Chinatown is een bezoekje waard. Hier vind je tempels en overal lampionnetjes. Dit is ook een goede (en goedkopere) plek om lekker te eten. Ik bezocht Singapore vlak voor het Chinese nieuwe jaar en daardoor was deze wijk toen extra levendig.


4. Gardens by the bay

’s Avonds is hier de beroemde lichtshow. De supertrees hangen vol met gekleurde lampen die in combinatie met muziek een bijzondere show creëren. De show is dagelijks te zien, om 19.45 uur en 20.45 uur. Maar ga ook zeker overdag naar deze bijzondere tuin. Dit is een stadspark, maar dan op de Singaporese manier. Over de top dus.


5. Kampong Glam

Dit is de Arabische wijk van Singapore. Ook dit is een lekker kleurrijk wijkje. Vooral Arab Street en Baghdad Street zijn leuk om te zien. Je kunt op veel plekken tapijten en Arabische lampen kopen en natuurlijk waterpijp roken. Ook het eten uit bijvoorbeeld de Turkse of Libanese keuken is een aanrader! Het opvallendste gebouw is de Sultan Moskee. Het heeft een prachtige gouden koepel. Naar binnen? Zorg dat je juist gekleed bent en doe je schoenen uit.6. Little India

Het leukste aan Singapore zijn de verschillende wijken. Zo voelt het soms alsof je op een dag door India, China en Turkije loopt. Little India is een van de leukste wijken. Singapore is modern en heeft veel hoge gebouwen, maar in Little India zie je overal kleurrijke huisjes en ruik je heerlijk gekruid (en redelijk goedkoop) eten.7. Winkelen

De meest exclusieve shopping mall is The Shoppes. De etalages liggen hier vol met bijvoorbeeld Rolexen van twee ton. Door het winkelcentrum loopt zelfs een klein kanaal waar je met een boot overheen kunt varen. Betaalbaarder winkelen? Ga naar Orchard Road. Dit is een 2,2 kilometer lange straat vol grote malls.


8. Haji Lane

Dit straatje ligt midden in de Arabische wijk. Het is een erg hippe wijk met veel boetiekjes met (vintage) kleding, kunst van lokale kunstenaars en handgemaakte accessoires. Hier zit ook een restaurant dat nogal op Amsterdam lijkt, I am heet het. Het heeft Amsterdamse straatnaambordjes, fietsen voor de deur en er hangen posters van de Amsterdamse grachten.

Comments


bottom of page