top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

5x waarom de Franse Champagneregio fantastisch is

Afgelopen weekend bezocht ik met vriendinnen de Franse Champagnestreek en dat hadden we veel eerder moeten doen. Hier lees je waarom deze regio zo de moeite waard is!


De Champagneregio: Ideaal voor een weekendje weg!

Je kunt er (goedkoop) Champagne drinken

Waar je in Nederland vaak veel betaalt voor een fles Champagne, valt dat in de Champagneregio reuze mee. Een aanrader is het bezoeken van een van de champagnehuizen. Daar leer je meer over het proces en natuurlijk mag je proeven. Wij gingen naar G.H. Mumm, een aanrader!Je rijdt er zo naartoe

Vanaf Utrecht ben je in ongeveer vijf uurtjes autorijden in de Champagneregio. Eenmaal daar kun je heerlijk touren tussen de wijnvelden. Volg ook zeker een stukje van de Route touristique du Champagne.


Een deel van de Route touristique du Champagne.

Er zijn bijzonder veel mooie dorpjes en stadjes

Natuurlijk is er de beroemde Champagnehoofdstad Reims met de bekende kathedraal, maar eigenlijk is bijna elk dorpje wel de moeite waard. Wij vonden Laon erg leuk. Pittoreske straatjes met ballonnen en vlaggetjes en een sfeervol plein. Epernay, Hautvillers en Troyes zijn andere plekken die de moeite waard zijn.


Laon.

Je vindt er goddelijk Frans eten

Misschien niet typerend voor de Champagneregio, maar een mooie bijkomstigheid en wel typisch Frans. Ook in deze regio geniet je van de heerlijke Franse keuken. Elke ochtend verse baguettes en croissantjes halen. En natuurlijk eclairs, macarons, Madeleines, croque-monsieurs, quiches, brie, roquefort en camembert.


Links een goddelijk gebakje en rechts de Kathedraal van Reims.

Je overnacht voor een prikkie bij een kasteel

Frankrijk heeft een hoop kastelen en die kun je bekijken, maar nog leuker: je kunt er ook slapen. Wij vonden onze accommodatie via Airbnb, waar je zelfs kunt filteren op ‘kasteel’. Want overnachten in de Champagneregio doe je natuurlijk in stijl.Comments


bottom of page