top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

5x doen tijdens een romantisch weekendje Brugge

Samen met vriendlief ging ik voor een bourgondisch (en natuurlijk ook romantisch) weekendje naar Brugge. Het weekend bestond uit het bekijken van de stad, maar het drinken van speciaalbier nam natuurlijk ook een groot gedeelte van de tijd in beslag. Brugge is een prachtig stadje dat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier lees je wat je er kunt doen!


Schattige huisjes genoeg in Brugge.

1. Maak een boottocht

Brugge is niet extreem groot en prima lopend te verkennen, maar toch mag een boottochtje niet ontbreken in deze pittoreske stad. Je bekijkt de stad namelijk weer heel anders vanaf het water. Voor 8 euro heb je een boottocht met een kapitein die ook nog wat over de geschiedenis en gebouwen van Brugge vertelt!


2. Drink speciaalbier

Als je naar Brugge gaat, dan drink je speciaalbier. Punt. Een leuke manier om dit te doen is door naar Brouwerij De Halve Maan te gaan. Hier kun je tijdens een rondleiding zien hoe bier van oudsher gebrouwen wordt. Uiteraard sluit je af met een proefsessie.


Speciaalbier in Brugge.

3. Ga naar het Chocolademuseum

Brugge telt ongeveer 50 chocoladewinkels en een heus chocolademuseum. Ook hier kun je een rondleiding krijgen. Je leert dan meer over de geschiedenis van chocolade en hoe cacao verwerkt wordt.


4. Vergeet ook het Frietmuseum niet

Naast chocolade, staat (een deel van) België natuurlijk bekend om de friet. Dit museum is het enige dat gewijd is aan de Belgische frieten. Vergeet ook hier vooral niet te proeven!5. Bezoek de oudste kroeg

Dit was een leuke tip die de kapitein ons na de boottocht gaf. De oudste kroeg van Brugge bezoeken. Café Vlissinghe werd al in de 16e eeuw vermeld. Het is inmiddels een beschermd monument. Je kunt er heerlijke (speciaal) biertjes drinken en een hapje eten. Er is ook een ruime keuze uit lekkere borrelhapjes. Grappig: Café Vlissinghe heeft zelfs een eigen Wikipedia-pagina.留言


bottom of page