Zoeken
  • Jorien Slager

9x fantastische eilanden over de hele wereld

Nu we momenteel niet kunnen reizen door het coronavirus, moeten we dat maar virtueel doen. Daarom: prachtige eilanden over de hele wereld. Mijn persoonlijke favorieten. In willekeurige volgorde, met veel plaatjes. Enjoy!


Little Corn Island

Oké, toch niet helemaal op willekeurige volgorde. Ik moest wel aftrappen met Little Corn Island, omdat dit mijn absolute favoriet is. Op het eilandje, dat bij Nicaragua hoort, wonen ongeveer 500 mensen en er is geen gemotoriseerd vervoer. Wel vind je er de meest relaxte sfeer, fantastische stranden en magische zonsondergangen.


Lees ook: Droomplek: Little Corn Island in Nicaragua

De zonsondergangen op Little Corn Island vervelen nooit.

Mallorca

Bij Mallorca dacht ik lange tijd dat dit alleen een feesteiland was voor jongeren, maar na een bezoekje ben ik om. Dit eiland barst van de pittoreske stadjes en prachtige natuur. En dat op een krappe drie uur vliegen!


Lees ook: Waarom Mallorca ook leuk is als je geen 16 meer bentKoh Lipe

Koh Lipe was het allereerste tropische eiland dat ik ooit zag. Ik was voor het eerst aan het backpacken en voor het eerst alleen op reis en daarom blijft Koh Lipe altijd bijzonder voor mij. Eerder dacht ik dat plaatjes van dat soort eilanden wel nep of flink gephotoshopt moesten zijn, maar toen voor het eerst in Thailand zag ik dat het water op dit soort eilandjes in het echt zelfs nog blauwer is.


Lees ook: Koh Lipe, Thailand: Prachtig paradijsje


Ibiza

Ibiza is fijn, niet alleen als je van flink feesten houdt. Je vindt er ook nog genoeg rustige baaitjes, fotogenieke straatjes en natuurlijk de magische rots Es Vedra.


Lees ook: 7x gratis doen op duur Ibiza

De beroemde rots Es Vedra.

San Blas

De Panamese San Blas eilanden zijn de meest paradijselijke eilanden die ik ooit heb gezien. Samen met mijn zusjes maakte ik een zesdaagse zeiltocht van Colombia naar Panama langs deze eilanden. Onderweg zagen we piepkleine, onbewoonde eilandjes, zeesterren en dolfijnen. Echt een van de hoogtepunten tijdens alle reizen die ik gemaakt heb.


Lees ook: Hoogtepunten tijdens een zeiltocht van Colombia naar Panama


Langkawi

Langkawi is een relaxed Maleisisch eiland waar je ook heel goed terecht kunt als je van iets meer luxe houdt. Je vindt er heel veel verlaten stranden (en kokosnoten).


Lees ook: De 6 mooiste plekken van Maleisië


Zakynthos

Het Griekse Zakynthos is heel fijn. Het water is hier zo blauw dat het bijna is alsof je op een Thais eiland bent, je kunt er (zee)schildpadden spotten en je vindt er een van de beroemdste stranden ter wereld: Navagio Beach.


Lees ook: Waarom het Griekse Zakynthos een mega-aanrader isFuerteventura

Soms heb je een bepaald beeld dat totaal niet klopt. Zo dacht ik dat de Canarische eilanden vooral leuk waren voor bejaarden. Op Fuerteventura merkte ik dat dat absoluut niet het geval is. Wat een bijzonder leuk eiland! Extra fijn is dat het hier tijdens de Nederlandse winters ook nog heerlijk weer is, en dat op maar vier uur vliegen!


Lees ook: 10x doen op bijzonder Canarisch eiland Fuerteventura


Koh Lanta

Nadat Koh Lipe in Thailand tijdens mijn eerste reis naar Azië zo goed beviel, wilde ik natuurlijk nog een keer! Ik las dat Koh Lipe inmiddels een stuk drukker was, maar dat Koh Lanta nog heerlijk rustig en relaxed was. Gelukkig bleek dat te kloppen en samen met mijn zusje had ik er een heerlijke tijd. Touren op een scooter, strandhangen, goddelijk eten en zonsondergangen bewonderen. Meer heeft een mens niet nodig.


Lees ook: Hoogtepunten van Koh Lanta, relaxte eiland van Thailand


Schommelen op het chille Koh Lanta.